keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Kauniimpi kuin turkulaiset missit

Minulla on työkaveri, miespuolinen, joka harrastaa ahkerasti kohtaliaisuuksien jakamista työyhteisön naisille. Hän jakaa niitä spontaanisti ja avoimesti, täysin vilpittömästi. Hieno piirre miehessä, sillä jokaisen naisen pitäisi saada kuulla päivittäin kohteliaisuuksia, jotka nostattavat itsetunnon kattoon ja mikä tärkeintä, nostavat hymyn huulille. Hymyilevä nainen on automaattisesti kaunis.

Parasta tämän kyseisen herran kohteliaisuuksissa on niiden ainutlaatuisuus ja kekseliäisyys, häneltä turha odottaa "Näytät hyvältä tänään"-lausahduksia. Tosin kaikki mahdolliset kohteliaisuudet ovat tarpeellisia naisen maailmassa, ne vaatimattomammatkin.

Me naiset emme vain osaa ottaa vastaan kohteliaisuuksia, emme miehiltä emmekä naisilta. Joko vaivaannutaan ja vähätellään itseään tai sitten mietitään, että mitä hittoa tuokin minulta haluaa. Ei näin. Kaikista positiivisista kommenteista voi ottaa vilpittömästi ilon irti ja paistatella hetken huomion loisteessa. Jokainen sen ansaitsee.

Mutta tämä ajatus lähti kuitenkin siitä, että sain itse eilen vastaanottaa kohteliaisuuden, joka kuului näin: "Sulle neiti tiedoksi: Misseys on katsojan silmissä ja sä kyllä peittoat monet turkulaiset missit."

Kyllä, hymyilyttää vieläkin omassa yliampuvuudessaan. Kiitos päivän kohteliaisuusannoksesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti